COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7845

Un consilier local din raionul Cahul riscă să rămînă fără mandat

28 oct. 2021,, 12:15   Societate
2782 0

Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele unui consilier local din localitatea Lebedenco din raionul Cahul. Acesta a fost stabilit cu avere nejustificată în sumă de peste 139 de mii de lei.

ANI a fost sesizată în martie 2021 despre faptul că subiectul ar fi declarat pentru anii 2017 și 2018 că a obținut un venit total de doar 800 de lei din indemnizația de consilier local. În baza acestei informații, care a fost confirmate după verificarea declarațiilor de avere și interese depuse, inspectorul de integritate a pornit un control al averii, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Astfel, în baza materialelor probatorii acumulate pe numele subiectului și a soției acestuia, s-a constatat prezența diferență substanțiale între averea deținută și veniturile realizate în mărime de peste 139 de mii lei. Suma a fost dedusă pentru anul 2017, cînd consilierul a procurat două automobile, de model Skoda Superb și Mercedes 207 D, în sumă de 50 de mii de lei și respectiv 20 de mii de lei, din taxa de văimuire a unuia dintre automobile, dar și din achitarea serviciilor comunale și de asigurare.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere cu privire la suma declarată și ceea ce deținea în realitate, subiectul a invocat că, ”fiind la început de cale în aceasta funcție nu avea cunoștințe despre cum trebuie completat acest document, iar dacă a omis să declare veniturile, nu a fost din rea-credință”. Inspectorul de Integritate a contrazis aceste argumente prin faptul că fiecare funcționar cînd accede într-o funcție publică trebuie să se conformeze legii, iar necunoașterea acesteia nu absolvă de răspundere juridică.

Dacă actul emis de ANI va rămîne definitiv, subiectul este obligat să rectifice declarațiile de avere neconforme, urmînd să fie decăzut din dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de consilier, pentru o perioadă de 3 ani.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X