Preşedintele stiri: 3022

Un cîine credincios își ajută stăpînul să se deplaseze în scaunul cu rotile (VIDEO)

5 mar. 23:59   Societate
2511 0

În rețea cîștigă popularitate un videoclip, care a impresionat internauții din întreaga lume. În el un cîine inteligent își ajută stăpînul - un pensionar din orașul Taraz, regiunea Zhambyl din Kazahstan, care de mai mulți ani se deplasează într-un scaun cu rotile.

Videoclipul a fost filmat de o fată din Taraz, care a văzut pe stradă bărbatul în scaun cu rotile și cîinele care îl ajuta să se deplaseze.

Cîinele fuge după scaunul cu rotile manual al stăpînului și îl împinge cu capul pe partea carosabilă, pentru ca bătrînul să întoarcă de mai puține ori roțile. Cîinele, după cum se pare, nu este tînăr - merge destul de greu, dar oricum nu-și lasă stăpînul iubit.

Câinele devotat îl ajută mereu pe pensionar pe drum, însoțindu-l cu atenție peste tot. Pentru loialitatea sa, cîinele ciobănesc a fost deja numit Hachiko
Videoclipul a devenit viral în Kazahstan și nu numai.

Corespondenții canalelor de televiziune locale s-au întîlnit cu pensionarul, iar el le-a spus povestea sa.

Pe străzile orașului, bătrînul pensionar Anatolie Derbenev merge adesea. Cîinele său Magnus îi împinge aproape întotdeauna scaunul cu rotile. Nu se îndepărtează prea mult de stăpîn și nu atrage deloc atenție altora. Cîinele inteligent a fost cumpărat de la o piață de vechituri și nu a avut nici un fel de pregătire specială.

În afară de cîine, pensionarul, care este țintuit un scaunul cu rotile de aproape 50 de ani după accident, nu are pe nimeni.

Dar chiar dacă în casa lui nu există gaz, iar scaunul cu rotile este pe cale să se destrame, Anatolii Derbenev nu se plînge de nimic. El spune că între el și cîine există o chimie specială.

"El este mai uman decît oamenii", a spus Derbenev cînd a fost rugat să povestească despre cîinele său.

După cum s-a dovedit, cîinele ghid a fost lovit cîndva de un autobuz, dar, în ciuda acestui fapt, cîinele continuă să slujească cu credință stăpînul și împinge căruciorul dacă acesta se oprește.

Internauții admiră cît de trainică este prietenia între cîine și bărbatul cu dizabilități și sînt impresionați de modul în care cîinele "de aur" are grijă de stăpînul său.

Comentatorii cred că despre această prietenie incredibilă poate fi creat un film. "Oferă-ți inima și cîinele îți va răspunde la fel", "un cîine care este mult mai bun decît unii oameni", "se va primi un film bun", "hai să strîngem bani și să cumpărăm un scaun nou", scriu utilizatorii de Internet.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X