Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Un chișinăuian, acuzat de atacuri cu cocktailuri Molotov la Tiraspol

23 mai. 22:00   Societate
2178

Un locuitor al orașului Chișinău ar fi individul care a aruncat cu cocktailuri Molotov asupra sediului Comisariatului militar din Tiraspol, la 13 mai curent.

Despre acest lucru a anunțat așa numitul Minister al Afacerilor Interne din stînga Nistrului, transmite Noi.mdcu referire la replicamedia.md.

Așa numitele forțe de ordine din regiunea transnistreană afirmă că, vinovat s-ar face un oarecare Alexandru în vîrstă de 46 de ani, care este locuitor al orașului Chișinău și ar fi acționat la indicațiile unor colaboratori din structurile de forță de pe malul drept al Nistrului.

„Suspecții au acționat la instrucțiunile „curatorului” – o persoană asociată cu una dintre structurile de putere ale Moldovei”, se arată în nota informativă a așa numitului Minister de Interne de la Tiraspol.

În imagini apare un bărbat care povestește că a aruncat cîteva sticle cu o soluție inflamabilă în clădirea comisariatului militar, la indicația unei alte persoane.


Persoana reținută riscă pînă la 20 de ani de închisoare.

Reamintim că azi, un bărbat necunoscut a aruncat cu cocktailuri Molotov în două clădiri din stînga Nistrului.

Ultimele atacuri au avut loc în seara de 6 mai, în apropiere de satul Vărăncău, raionul Rîbnița, în preajma fostului aerodrom, unde s-au produs patru explozii.

Primul atac a fost înregistrat la sediul așa-numitului Serviciu de securitate de la Tiraspol (MGB), la data de 25 aprilie.

În acest context, în regiune este activat Codul Roșu de pericol terorist.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав