COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

Un cetățean străin și-a creat o afacere ilegală în R. Moldova

26 mai. 16:22   Societate
439 0

Un cetățean străin, care domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova, în vîrstă de 28 de ani, este cercetat penal pentru complicitate la sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile cetățenilor RM.

Activitatea ilegală a acestuia a fost demascată ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a INI și procurorii PCCOCS. Acesta este suspectat că în perioada anului 2020 pînă în prezent, oferea ilegal servicii contra plată de activare a conturilor anonime de Viber, Whatsapp, Telegram, a portmoneelor electronice Paynet, PayPal, etc. , precum și a altor platforme online care solicită activarea contului doar cu numărul de telefon.

Astfel, polițiștii au stabilit că, conturile anonime create de la distanță erau utilizate la săvîrșirea infracțiunilor precum: apelarea prin Viber, Whatsaap a cetățenilor Republicii Moldova cît și a altor state din numele instituțiilor bancare; spălarea de bani prin intermediul portmoneelor electronice create online, săvîrșirea altor tipuri de fraude la nivel naţional şi internațional.

Ca urmare a mai multor percheziţii efectuate la domiciliile și în oficiile închiriate de suspect, polițiștii au depistat şi ridicat 4765 de cartele SIM a diferitor operatori (inclusiv din străinătate), 5 modeme de tip Sim Card Hub Gsm, sisteme informatice, telefoane mobile, modeme 3G, carduri bancare, precum și mai multe dispozitive de stocare.

Menţionat că începînd cu 2020, pînă în prezent a crescut numărul infracţiunilor de sustragere a banilor de pe cardurile victimelor, acesteia fiind apelate prin conturile Viber, Whatsaap anonime create de pe numere SIM puse la dispoziţie anume prin echipamentele de IP telefonie indicat mai sus.


Acesta este cercetat în libertate și riscă pînă la 6 ani de închisoare.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽