X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Un centru pentru persoane cu dizabilități de la Buiucani riscă să fie închis

6 iul. 12:14   Societate
1448

Un centru pentru persoane cu dizabilități din sectorul Buiucani al capitalei s-ar putea închide.

Angajații de aici se plîng că, deși au toate actele în regulă, au investit în reparație milioane de lei, primăria le-a trimis o notificare prin care a cerut ca spațiul să fie eliberat. Motivul invocat de municipalitate este că aceștia nu folosesc și nu întrețin spațiul închiriat conform destinației indicate în contract. Pe de altă parte, directoarea asociației neagă aceste acuzații., transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Acum 18 ani, printr-o decizie a Consiliului Municipal, asociația obștească „Speranță și Sănătate” a reușit să obțină terenul, unde erau doar niște clădiri lăsate de izbeliște. Atunci a fost încheiat un contract de arendă cu municipalitatea, valabil pînă în 2029. Directoarea centrului povestește că a reușit, cu susținerea organizațiilor internaționale și a unor agenți economici, să repare blocurile.

Pentru reparația și amenajarea clădirii s-a investit în jur de 50 de milioane de lei. Deși contractul de arendă este valabil încă șapte ani, luna trecută, administrația centrului a primit o notificare prin care Primăria cere ca spațiul să fie eliberat timp de 20 de zile.

Municipalitatea și-a motivat decizia prin faptul că asociația nu folosește pe deplin bunurile închiriate. Ba mai mult, responsabilii din cadrul primăriei consideră că spațiile nu sunt întreținute în stare bună, motive care stau la baza rezilierii contractului de chirie. Asta deși imaginile pe care le-am surprins la fața locului arată contrariul.


Notificarea a fost semnată de viceprimara de ramură Olga Ursu, care nu a comentat deocamdată situația creată. Directoarea centrului spune că nu va ceda și că va merge pînă în pînzele albe pentru a face dreptate.

Lunar la centrul „Speranță și Sănătate” își găsesc loc pentru refugiu peste 100 de persoane cu dizabilități.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав