COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un centru de reabilitare pentru copii cu nevoi speciale, deschis la Dubăsari (FOTO)

La Dubăsari s-a deschis un Centru de reabilitare social-psihologică a copiilor cu necesități speciale.

La ceremonia solemnă a participat liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, și președintele Guvernului, Alexandr Martînov. Șeful statului a menționat că astăzi s-a împlinit visul multor oameni, dar în primul rînd, desigur, al părinților copiilor cu necesități speciale, relatează novostipmr.com

"Acum 3 ani doar se vorbea despre o posibilă extindere, atunci totul era pe hîrtie, iar acolo este întotdeauna frumos. Puțini oameni au crezut în realizarea acestui proiect. Noi am crezut, desigur, dar ne-am îndoit undeva. Acest motor, această credință a fost Svetlana Grigorievna (Zavtur - directoarea centrului), care și-a dori din tot sufletul și a condus acest proces. Cînd astfel de oameni își doresc, și cel mai important, cred în munca lor, cum noi, președintele și președintele guvernului și toți ceilalți, să nu mergem în întîmpinare și să nu ajutăm?", a spus Krasnoselski.

Vadim Krasnoselski a mai menționat că esența statului constă anume în atitudinea sa față de persoanele cu dizabilități, care necesită o îngrijire specială. El a subliniat că statul nu se va opri la acest lucru. Potrivit lui, pe viitor există planuri de extindere și îmbogățire a acestor obiecte.

Directorul instituției, Svetlana Zavtur, numește Centrul de reabilitare o poveste care a devenit realitate. Anterior, Centrul era amplasat într-o clădire mică. Potrivit angajaților, nuj ajungea spațiu deloc, iar clădirea însăși era dotată pentru copii speciali.


"Sîntem extrem de recunoscători tuturor celor care au creat o realitate pentru noi, care este mult mai bună, mai strălucitoare și mai frumoasă decît visul. Pînă în prezent, avem mai mult de 40 de copii. Aceștia sînt copii din raioanele Dubăsari și Grigoriopol", a spus Svetlana Zavtur.

La ceremonia solemnă de inaugurare a participat și ministrul Protecției Sociale și Muncii, Elena Kulicenko. Ea a menționat că începutul deschiderii unor astfel de instituții în republica noastră a fost oferit de Anul șanselor egale, care a avut loc în Transnistria în anul 2018.

Potrivit Elenei Kulicenko, Centrul din Dubăsari are drept scop reabilitarea copiilor care nu studiază în școlile generale. Copiii vor veni aici să studieze și să se dezvolte fizic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load