COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

Un caz de votare multiplă, înregistrat la Anenii Noi

11 iul. 19:31   Societate
1425 0

Inspectoratul General al Poliției anunță despre înregistrarea unui caz de vot multiplu înregistrat în Anenii Noi.

Informația a fost făcută publică în cadrul unui briefing de presă. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii în acest caz.

Potrivit informațiilor prezentate de oamenii legii, doar pe parcursul zilei de azi, au fost înregistrate 242 de cazuri de încălcări a legislației electorale care sînt examinate de IGP.

”La compartimentul de prevenire și contracarare poliția a documentat peste 242 de cazuri, dintre care 80 de sesizări în adresa secretariatului IGP iar 71 din ele vizează transportarea organizată și coruperea votanților. Totodată au fost înregistrate 9 încălcări privind agitația electorală în ziua precedentă și în ziua alegerilor. În toate cazurile este dispusă verificarea. Vreau să menționez că poliția examinează 19 sesizări cu privire la afișajele electorale. În vizor avem 22 cazuri de agitație electorală, în cinci cazuri controlul a fost finisat, 24 cazuri referitoare al transportarea alegătorilor, iar în acest sens au fost sesizate unitățile teritoriale ale poliției”.

IGP menționează că au fost înregistrate 14 cazuri de corupere a alegătorilor care sînt examinate în aceste momente.


”Au fost înregistrate 21 de incidente cu buletinele de vot, la moment avem un caz de deteriorare a buletinului de vot și un caz de neaplicare a ștampilei pe buletinul de vot. Totodată, am fixat 3 cazuri de incidente cu urna mobilă care în mare parte țin de deteriorarea ștampilelor atunci cînd este utilizată”.

Potrivit informațiilor prezentate de IGP în 20 de cazuri secțiile de votare au rămas fără lumină, cea mai lungă fiind de 44 de min într-o secție de votare la Cantemir și cea mai scurtă de 4 minute. Totodată două secții de votare au rămas și fără internet pe parcursul zilei de azi. O secție de votare de la Comprat a fost deconectată de la rețea timp de 10 min, iar încă una de la Dondușeni - timp de mai bine de 15 min.

Reamintim că astăzi în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. Secțiile de votare din țară vor fi deschise pînă la ora 21:00.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽