COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un candidat care se voia ambasador s-a răzgîndit, după demisia Guvernului Sandu

Un candidat care se voia ambasador s-a răzgîndit, după demisia Guvernului Sandu

Președintele Asociației de Politică Externă (APE), Victor Chirilă, propus pentru funcția de Ambasador al R. Moldova în Franța, anunță că își retrage candidatura, scrie ziarulnational.md.

„Stimați prieteni, în special cei care m-au susținut și încurajat să accept nominalizarea pentru funcția de Ambasador al R. Moldova în Franța, doresc să vă comunic că, în condițiile demiterii Guvernului care m-a propus pentru această funcție și a incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe, am decis să-mi retrag candidatura. Mulțumesc mult dnei Maia Sandu și dlui Nicolae Popescu pentru încrederea acordată”, a scris Victor Chirilă pe Facebook.

Menționăm că nominalizarea lui Chirilă la funcția de Ambasador a fost discutată recent și la Comisia de profil din Parlament, dar deputații nu au luat atunci o decizie, urmînd că președintele APE, care se află în afara R. Moldova, să se prezinte personal în fața legislatorilor. Victor Chirilă a mers în Parlament pe 6 noiembrie curent, dar ședința Comisiei nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load