Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Un bărbat, trimis în judecată, după ce a dobîndit prin înșelăciune două apartamente în Cahul

20 mai. 12:45   Societate
1304

Procuratura Anticorupție a expediat în instanță cauza unui bărbat, în vîrstă de 32 ani, originar din Cahul, învinuit de escrocherie săvîrșită în proporții deosebit de mari și falsificarea actelor oficiale.

În perioada anilor 2014-2015, în complicitate cu alte trei persoane identificate și altele necunoscute, bărbatul a pus în aplicare o schemă infracțională de dobîndire prin înșelăciune și uz de acte false a două apartamente din mun. Cahul.

Prin urmare, în vederea realizării scopului infracțional propus, făptuitorii au confecționat dispozitivul a două hotărîri judecătorești de fapt inexistente, emise de Judecătoria Cahul în anul 2014, falsificînd în acest sens semnătura unui judecător din aceiași instanță și aplicînd ștampila falsificată cu însemnele Judecătoriei Cahul, precum și au confecționat un buletin de identitate fals.

Astfel, utilizînd actele oficiale falsificate, aceștia prin repartizarea rolurilor între ei, au autentificat notarial contractele de vînzare-cumpărare a celor două apartamente, pe care în complicitate cu un registrator din cadrul Oficiului Cadastral Teritorial Cahul, au obținut în mod ilegal înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile menționate, astfel cauzînd părților vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 840.000 de lei.

Ulterior, făptuitorii prin înșelăciune și făcînd uz de documente oficiale false au înstrăinat cele două apartamente însușite ilegal altor persoane terțe de bună credință, dobîndit de la acestea cu 16000 de euro pe unul dintre apartamente și respectiv 15 000 de euro pe cel de-al doilea.


În martie 2022, bărbatul vizat a fost reținut de către autoritățile din Ungaria și extrădat în Republica Moldova pentru a fi supus răspunderii penale. În prezent acesta se află în arest la domiciliu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав