AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 463 411  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 724     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 389
Transnistria stiri: 884
Criza energetică stiri: 709

Un bărbat, salvat de la înec dintr-un lac: Intervenția salvatorilor

23 ian. 13:30   Societate
2417 3

Un bărbat de 50 de ani a fost al un pas de a se îneca în lacul Valea Morilor din Chișinău. Incidentul s-a produs ieri, 22 ianuarie.

Potrivit IGSU, persoana se plimba cu cîinele pe malul lacului, iar la un moment dat cîinele a sărit în apă după rațe, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Patrupedul nu reușea să iasă la mal, astfel stăpînul a încercat să-l salveze. În acel moment, salvatorii stației de salvare au auzit strigătele de ajutor și au mers în misiune.

Bărbatul se afla la o distanță de aproximativ patru metri de la mal, iar din cauza podului de gheață format și a apei foarte reci nu reușea să ajungă la mal.

În mai puțin 5 minute bărbatul a fost scos din apă de salvatori. Ajuns la mal, bărbatul a fost condus de urgență la stația de salvare pentru a-și schimba hainele ude și a se încălzi.


Datorită intervenției operative a salvatorilor, viața bărbatului este în afara oricărui pericol.

De la începutul anului 2022, aceasta este a doua misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu opteze pentru plimbări pe gheața lacurilor și rîurilor și să-și monitorizeze strict copii și animalele de companie.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав