COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Un bărbat a fost prins la un an după ce ”a păcătuit” la vamă

12 mai. 15:13   Societate
987 0

Un conațional, căutat pentru comiterea unei infracțiuni frontaliere, a fost prins la Comrat, deși își tăinuia locația de mai bine de un an de zile.

Ca urmare a cercetării informațiilor operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud au acționat la sfîrșitul săptămînii trecute, reținînd cetățeanul la o adresă din orașul Comrat.

Conform datelor, bărbatul de 38 de ani era căutat de Poliția de Frontieră din mai 2020, fiind cercetat într-o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Bănuitul în comiterea infracțiunii s-a eschivat de a se prezenta la audieri, ascunzîndu-se, în toată această perioadă, de organul de urmărire penală.

Totodată, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul în anul precedent ar fi fugit în Ucraina, la fel traversînd ilegal frontiera, după care ar fi revenit în țară, însă pentru a nu fi depistat a întrerupt orice legătura cu rudele.

În fine, de către ofițerii de urmărire penală ai DR Sud a fost pornit încă un proces penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 alin. (1) CP al RM, ulterior persoana a fost escortată la Procuratura Basarabeasca, în vederea încheierii acțiunilor de urmărire penală și măsurilor legale ce se impun.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽