Un bărbat a cerut de la fosta soție pensie de întreținere

15 oct. 2019,, 15:51   Societate
4095 1

Un bărbat și-a acționat în judecată fosta soție, solicitînd încasarea pensiei pentru întreţinere în mărime de 1.339,46 de lei, invocînd că femeia lucrează peste hotarele țării și dispune de bani suficienți.

Reclamantul a solicitat și 6.023,01 de lei, pe care i-ar fi cheltuit pentru întreținerea copiilor, cît timp femeia s-a aflat la muncă în afara țării, informează bizlaw.md.

Bărbatul a invocat că în timpul căsătoriei a devenit invalid de gradul II, fiind inapt de muncă pe viaţă. Tot în perioada căsătoriei, soția sa a plecat la muncă peste hotare, venind acasă foarte rar. Ulterior aceasta a luat copiii cu ea și a înaintat cerere de divorț.

Reclamantul a susținut că o perioadă de timp copii au fost în grija lui, întreținîndu-i din pensia de invaliditate pe care o primea de la stat, deoarece banii trimişi de pîrîtă nu ajungeau nici pentru serviciile comunale.

Bărbatul a mai indicat că după desfacerea căsătoriei a rămas singur şi neajutorat cu o pensie de invaliditate de 718,44 de lei, care nu este suficientă pentru trai. Acesta a invocat datele Biroului de Statistică cu privire la faptul că valoarea minimului de existenţă pentru întreţinerea în medie pe lună pentru un bărbat în vîrstă aptă de muncă la sate constituie 2.057,90 de lei (la situația din mai 2018).


Astfel, bărbatul a considerat că diferența dintre pensia sa și minimul de existență stabilit de BNS – 1.339,46 de lei lunar, urmează a fi încasat de la fosta soție, care lucrînd peste hotarele ţării, în Italia, dispune de surse suficiente.

Cauza intentată de bărbat a ajuns pînă la Curtea Supremă de Justiție. În pofida argumentelor invocate, nicio instanță nu i-a dat dreptate bărbatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?