Un bărbat a ajuns în izolatorul CNA pentru trafic de influență

Un bărbat a ajuns în izolatorul CNA pentru trafic de influență

Un bărbat, originar din oraşul Rîșcani, riscă pînă la şase ani de închisoare, după ce ar fi pretins și primit 550 de euro de la o persoană în schimbul influențării angajaților Serviciului Vamal şi determinării acestora de a elimina din baza de date informaţia privind intrarea unui automobil în Republica Moldova.


Este vorba despre autoturismul denunţătorului care a fost introdus în ţară, avînd numere de înmatriculare străine. Potrivit legii însă, proprietarul maşinii urma să o scoată din ţară după 180 de zile de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.


În cazul în care ar fi depăşit acest termen, proprietarul urma să achite o amendă contravenţională, dar şi contravaloarea bunului. Ca să-l scape de sancţiune, bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că îi poate convinge pe angajaţii Vamei să şteargă din baza de date informaţia privind introducerea automobilului în Republica Moldova.


Potrivit mărturiilor denunţătorului, din suma pretinsă de 550 de euro– 400 de euro ar fi trebuit să ajungă la angajaţii vamali, care urmau să modifice informaţia din sistem, iar 150 de euro ar fi fost recompensa bănuitului pentru intermedierea afacerii.


Pe faptele denunțate, CNA a pornit o urmărire penală pentru trafic de influență, iar astăzi a reuşit să reţină bănuitul. Acesta se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore, pe numele lui fiind deschisă o cauză penală.


Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pînă la 6 ani de închisoare sau amendă de pînă la 10 000 unități convenționale.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load