Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Un avocat și un intermediar, reținuți de CNA și Procuratura Anticorupție

30 noi. 2022,, 12:57   Societate
2106 0

Un avocat și un intermediar au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Persoanele sînt suspectate că ar fi primit remunerări ilicite de la o femeie în schimbul promisiunii de a influența decizia pe o cauză penală, aflată pe rol în instanța de judecată.

Potrivit materialelor urmăririi penale, cei doi ar fi pretins și primit 200 de euro și 6400 de dolari, susținînd că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul Judecătoriei Căușeni care examinau un caz de tentativă de omor. Potrivit denunțătorului, bănuiții i-ar fi promis că pot determina judecătorii să emită o sentință de condamnare cu suspendarea executării pedepsei.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență. Luni, în urma măsurilor speciale de investigații, a fost reținut avocatul, iar astăzi s-a reușit și reținerea intermediarului. Ambele persoane au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?