Un avocat din Chișinău, prins cu ”mîța în sac”

Un avocat din Chișinău, prins cu ”mîța în sac”

Un avocat din Chișinău, bănuit pentru trafic de influenţă, ar fi estorcat 5 mii de dolari, relatează Noi.md, citînd surse din cadrul Procuraturii.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, în intervalul octombrie-decembrie 2016, avocata a pretins şi primit de la un inculpat 5 mii de euro. Banii i-au fost estorcaţi succesiv, pe măsură ce dosarul acestuia avansa pe rolul instanţelor de judecată, avocatul dîndu-i asigurări că poate influenţa persoane cu demnitate publică să-i soluţioneze pozitiv dosarul, în care acesta era cercetat pentru tîlhărie şi huliganism.

Totuşi, prin sentinţa Curţii de Apel Chişinău, bărbatul a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare, iar avocata şi-a continuat promisiunile, solicitând încă 6 mii de euro, susţinînd că are influenţă şi asupra judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie ca sa-l scape de pedeapsă.

În seara zilei de ieri, avocata a fost reţinută în flagrant delict, în momentul primirii sumei de 5 mii de dolari.

În prezent aceasta este reţinută preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsită vinovată, avocata riscă o amendă de pînă la 300 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load