Preşedintele stiri: 3607

Un avocat a fost condamnat pentru trafic de influență

27 feb. 15:05   Societate
2016 0

Un avocat din Drochia, care a pretins și primit bani ca să exercite influență asupra procurorilor și judecătorilor în cadrul unei cauze penale, a fost condamnat la trei ani de închisoare, fiindu-i privat dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 4 ani, transmite Procuratura Generală.

Potrivit procurorilor, urmărirea penală a fost începută în octombrie 2021, în urma denunțului privind pretinderea sumei de 1000 de euro și susținerea de către avocat a influenței asupra judecătorul din cadrul Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, pentru a-l determina să aplice în privința clientului său măsura preventivă de arest la domiciliu în loc de arest preventiv, transmite jurnal.md.

De asemenea, avocatul a pretins 5000 de euro, susținînd că are influență și asupra procurorului din Procuratura raionului Glodeni. Acesta i-a spus aceluiași client că-l va determina pe procuror să solicite condamnarea la o pedeapsă cu suspendare condiționată, iar pe judecător să-l determine să pronunțe, în rezultatul examinării judiciare a cauzei penale, o sentință de condamnare cu suspendare condiționată a executării pedepsei. Din suma pretinsă, acesta a primit 3000 de euro, condiționînd ca restul banilor, în sumă de 2000 de euro, să-i fie transmiși lui după expirarea termenului de atac a sentinței.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 2 luni, inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar judecarea acesteia a durat 1 an și 2 luni.

Totodată, de la inculpat s-a confiscat, cu trecerea forțată și gratuită în proprietatea statului, mijloacele bănești în sumă de 4000 de euro, care au fost primite ilegal și destinate pentru săvîrșirea de către avocat a infracțiunii de trafic de influență.


Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий