AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Un angajat SFS, depistat cu avere nejustificată de peste 500.000 de lei

30 dec. 2021,, 22:29   Societate
2033 0

Autoritatea Națională de Integritate a constatat o diferență substanțială, în mărime de peste 500.000 de lei, între averea dobîndită și veniturile obținute de către un funcționar public în cadrul Serviciului Fiscal de Stat și soția acestuia.

Analizînd materialele acumulate în cadrul controlului, inspectorul de integritate a ajuns la concluzia că explicațiile subiectului controlului nu sînt întemeiate, deoarece afirmațiile acestuia nu se bazează pe probe concludente și veridice, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Prin urmare, în rezultatul examinării în ansamblu a evoluției modificărilor patrimoniale care reprezintă echivalentul bănesc al averii dobîndite – apartament, teren agricol, mijloace de transport – şi a cheltuielilor suportate, comparativ cu veniturile obținute în aceeași perioadă de către persoana supusă controlului împreună cu soția, pînă în noiembrie 2016, s-a stabilit o diferență substanțială în valoare de 500.049,31 lei.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

De asemenea, funcționarul public decade din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani din momentul cînd averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărîre judecătorească definitivă.


Persoana supusă controlului va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, aceasta fiind obligată să depună declarații de avere și interese personale rectificate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав