X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Un angajat al IP Strășeni reținut în flagrant: de ce este acuzat

21 iun. 11:47   Societate
3367 0

În data de 20 iunie 2024, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut în flagrant un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Investigațiile au fost demarate ca urmare a sesizării parvenite din partea IGP, fiind pornită o cauză penală conform art. 324 alin. (2) lit. b) (Corupere pasivă).

Potrivit circumstanțelor cauzei, la data de 8 iunie 2024, angajatul IP Strășeni, ar fi promis eliberarea mijlocului de transport, ridicat și plasat la parcarea specializată în urma încălcării Regulamentului circulației rutiere, în schimbul unei recompense ilicite de 300 de Euro.

Astfel, bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul primirii celei de-a doua tranșe de 150 de Euro din suma pretinsă.


În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția automobilului polițistului, fiind depistate și ridicate obiecte relevante pentru cauza penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de instanța de judecată.

SPIA încurajează denunțarea manifestărilor de corupție și influențelor necorespunzătoare, promovarea conceptului toleranţei zero față de fenomenul corupţiei și promovarea liniilor specializate anticorupție a MAI „1520”.

5
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав