Un an de la primele apostilări pe diplomele eliberate de către Universitatea din Tiraspol

Un an de la primele apostilări pe diplomele eliberate de către Universitatea din Tiraspol

La 28 martie 2019, s-a împlinit un an de la prima aplicare a apostilei pe diplomele neutre eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din Tiraspol.


După un an de la punerea în aplicare a mecanismului, au fost apostilate peste 240 de diplome, cu o solicitare sporită pentru Italia, Bulgaria, SUA, Franța, Austria, Spania, Polonia, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Elveția, Belgia, Norvegia, Republica Cehă, Irlanda, Suedia, Portugalia, Slovacia, Israel, Finlanda, Turcia, Australia, precum și alte destinații.


Mecanismul respectiv funcționează urmare a aprobării Hotărîrii Guvernului nr.138/2018 și a Ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr.120/2018, iar modelul diplomei a fost agreat în procesul de negocieri oferind, astfel, șanse tinerilor din stînga Nistrului de a continua studiile și la alte nivele.


Prin acțiunile sale, partea moldovenească demonstrează că Decizia protocolară „Cu privire la aplicarea apostilei pe actele de studii emise în regiunea transnistreană” din 25 noiembrie 2017 se implementează și se respectă în totalitate, demonstrînd la modul practic că procesul educațional este o prioritate pentru Chișinău.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load