TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un alt medic, infectat cu noul coronavirus, a decedat: Avea 70 de ani

Medicul anesteziolog-reanimatolog Feodor Botnaru a fost răpus în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus. Acesta avea 70 de ani, însă continua să muncească în cadrul Spitalului clinic republican din stînga Nistrului, informează autoritățile de la Tiraspol.

Feodor Botnaru a fost spitalizat în clinica din Slobozia pe 3 octombrie, iar medicii au descoperit că acesta suferea de pneumonie bilaterală, fiindu-i afectați plămînii în proporție de 48%. Starea sa s-a înrăutățit, iar peste cinci zile, el a fost transferat în secția de reanimare, scrie newsmaker.md.

Bărbatul suferea de mai multe afecțiuni cardio-vasculare (în 2016 și 2019 a suferit atacuri de cord), diabet zaharat de gradul II și hipertensiune arterială. Feodor Botnaru era medic de categorie superioară cu o experiență în domeniu de 40 de ani.

Informația despre decesul medicului din stînga Nistrului nu a fost deocamdată confirmată de Ministerul Sănătății de la Chișinău. Acesta ar fi al 48-lea caz de deces din cauza COVID-19, în rîndul lucrătorilor medicali din țara noastră.

Amintim că, tot ieri, au decedat din cauza coronavirusului au murit medicul neurochirurg de categorie superioară Leonid Nagacevschi din cadrul Institutului de Medicină Urgentă și Maria Botnariuc, dezinfecționistă în cadrul Centrului de Sănătate Publică Hîncești.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load