Un alt cutremur lîngă Moldova

Un alt cutremur lîngă Moldova

Sîmbătă, 20 aprilie, în zona seismică din Vrancea, în România, a fost înregistrat un cutremur propus la adîncimi mari. Informaţia vine din partea Institutului Național pentru Cercetare și Dezvoltare a Fizicii Pămîntului.

Cutremurul a avut loc la ora 14:22 la o adîncime de 133 km, în județul Buzău. Intensitatea seismului a fost de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea cutremurului din epicentrul acestuia a fost egală cu o diviziune a scalei Mercalli.

- Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe - Nehoiu (18 km), Covasna (40 km), Intorsura-Buzăului (45 km), Mizil (54 km), Tîrgu Secuiesc (55 km), relatează Centrul Naţional. Este de remarcat faptul că, la sfîrșitul lunii martie, seismologii români au prezis un cutremur puternic care ar putea afecta şi R. Moldova.

Potrivit seismologilor români, epicentrul unui posibil cutremur puternic ar putea fi regiunea Vrancea, focarul său fiind situat la o adîncime de 60-180 de kilometri. Mai mult, cutremurul promis va afecta în mod inevitabil Moldova, situată în imediata apropiere de zona de activitate seismică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load