Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Ultimul sunet, sărbătorit la penitenciarul pentru copii din Goian

29 mai. 16:58   Societate
2654 0

În contextul finalizării anului de studii, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a efectuat o vizită la penitenciarul pentru copii, nr.10 Goian.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Veronica Mihailov-Moraru a scris că fiecare dintre copiii aflați în detenție au dreptul la continuarea studiilor și posedă un potențial, care necesită a fi valorificat, transmite Noi.md

„În cadrul vizitei de azi la Penitenciarul nr. 10 - Goian, am marcat alături de elevii din cadrul Centrului de detenție pentru minori și tineri finalizarea anului de studii, la careul dedicat evenimentului “Ultimul sunet”. O nouă promoție a absolvit, cu succes, ciclul de învățămînt gimnazial”, a scris ministrul Justiției.

Veronica Mihailov-Moraru a subliniat că Ministerul Justiției va asigura facilitățile pentru minori și va moderniza infrastructură pentru a oferi siguranță pentru minori.

„Am salutat prezența la eveniment a doamnei Maaike Keizer Gankema, adjuncta Ambasadorului Țărilor de Jos, a reprezentanților Oficiului Avocatului Poporului, ai Asociației Promo-LEX, ai Fundației Regina Pacis, ai Bibliotecii Municipale Bogdan Petriceicu Hașdeu, dar și a doamnișoarei Diana Mazniuc, contribuția căreia este esențială în procesul de reintegrare a minorilor. Datorită cooperării strînse dintre societatea civilă și Penitenciarul nr. 10 - Goian, sînt extinse oportunitățile de dezvoltare și formare profesională pentru minori și tineri, facilitînd reintegrarea socială a acestora”, a conchis ea.

1
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?