COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ultimele informații privind nivelul apei în rîurile Prut și Nistru

Ultimele informații privind nivelul apei în rîurile Prut și Nistru

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația din țară ca urmare a codului portocaliu de creștere a nivelului apei pe rîurile Prut și Nistru.

Conform informațiilor din teren, în următoarele ore pe rîul Prut, sectorul s. Criva – or. Costești va avea loc descreșterea nivelului apei cu 0.2-0.4 m, iar pe sectorul or. Leușeni – s. Brînza, se vor menține niveluri înalte ale apei, cu ieșirea apei în luncă.

Pe rîul Nistru, sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0.2 – 0.4 m, iar o creștere cu 0.1 -0.3 ar putea fi atestată pe sectorul Bender– s. Talmaza.


În acest sens, angajații IGSU comunică în continuare cu autoritățile publice pentru menținerea siguranței cetățenilor și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare de prevenire a riscurilor.

La moment în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, echipe de salvatori lucrează intens pentru fortificarea unui dig de protecție cu lungimea de peste 50 m pentru protejarea culturilor agricole din lunca rîului Nistru.

În ultimele zile salvatorii, reprezentanții autorităților locale, dar și cetățenii al lucrat pe mai multe sectoare de fortificare a digurilor de protecție în raioanele Soroca Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și Vadu lui Vodă din municipiul Chișinău.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load