Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Ultima săptămînă din iulie va fi caniculară: Atenționările medicilor

26 iul. 20:00   Societate
1607

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru ultima săptămînă din iulie vreme caniculară, fără precipitații. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile țara va fi cuprinsă de arșiță, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge 37 de grade Celsius, informează Noi.md cu referire la safenews.md.

În acest context, medicii atenționează în special persoanele în vîrstă, femeile însărcinate, copiii și pacienții cu maladii cardiovasculare și respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pînză naturală, să-și acopere capul și să aibă grijă de hidratare.

„Evitați deplasările în perioadele de vîrf ale caniculei (orele 11:00-18:00). Dacă este necesar să vă deplasați în afara locuinței, este de preferat să o faceți fie dimineața devreme, fie seara.

Deplasați-vă pe la umbră și evitați pe cît e posibil expunerea în plin soare, folosiți îmbrăcăminte ușoară, subțire din țesături naturale în culori deschise precum și mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare). Este bine să aveți la îndemînă lichide (apă)”, indică SHS.

Conform meteorologilor, ploi se așteaptă începînd de joi, 28 iulie, preponderent în regiunile de nord și centru.


   Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

   Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
   Cartea neamuluiКатрук Валерий
   Balade despre strămoșiСандуляк Владислав