Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Ultima oră: Dorin Damir a fost ELIBERAT din pușcărie

26 ian. 15:02   Societate
2559

Dorin Damir, finul fostului șef al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, fugar din Republica Moldova, a fost eliberat din pușcărie. Informația a fost confirmată de sursele Jurnal, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp, la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani.

Instanța l-a eliberat din pușcărie și pe șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, vizat în același dosar.

Damir, cercetat pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției 5 a Inspectoratului Național de Investigații, a fost reținut în luna iulie, în urma mai multor percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Atunci fuseseră reținute trei persoane - Valeriu Cojocaru, Dorin Damir și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.


Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații. sînt cercetate cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. Cei vizați riscă de la doi pînă la 12 ani de închisoare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав