UPDATE: Descinderi la mai multe firme suspectate de spălare de bani: patru reținuți (FOTO)

UPDATE: Descinderi la mai multe firme suspectate de spălare de bani: patru reținuți (FOTO)

UPDATE 13:50 În  cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații procurorii PCCOCS și ofițerii INI au stabilit că, în perioada 2016 - 2018, factorii de decizie ai mai multor societăți comerciale, au creat o schemă de eschivare de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozitului pe venit în sumă de peste 8 milioane de lei.


Potrivit circumstanțelor cazului, diferite companii beneficiare, urmărind scopul eschivării de la plata impozitelor și obținerea banilor „cash”  din activitatea desfășurată,  se adresau la făptuitori, care dirijau activitatea a peste zeci de companii delicvente.


Făptuitorii, perfectau facturi fiscale fictive în care indicau livrarea și comercializarea unor mărfuri care nu existau de facto. În schimbul acestor mărfuri inexistente, agentul economic beneficiar transfera bani pe contul întreprinderilor delicvente, care erau lichefiați (extrași) de către făptuitori și transmiși „cash” către beneficiari, cu reținerea unui anumit procent din tranzacție.


Totodată,  pînă la moment au fost reținute 4 persoane care sînt bănuite de spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Această infracțiune se pedepsește  cu închisoare de la 5 la 10 ani sau cu amendă în mărime de la 13000 la 16000 unităţi convenţionale . În același timp, pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, se prevede o pedeapsă cu închisoare de pînă la 5 ani sau cu amendă în mărime de la 5000 la 7000 unităţi convenţionale.


11.16 Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii de investigații ai INI a MAI, astăzi la 20.08.2018, au desfășurat 14 percheziții în cadrul unei cauze de spălare de bani și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.


Acestea sînt specizalizate în tranzacții prin care sînt lichefiate mijloace bănești. În total ar fi vorba de pagube de circa 8 milioane de lei.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load