COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ultima oră! Care este soarta celui de-al doilea moldovean, blocat în Wuhan

Ultima oră! Care este soarta celui de-al doilea moldovean, blocat în Wuhan

Cel de-al doilea moldovean, care se afla în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a fost evacuat în SUA.

Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe Aureliu Ciocoi pentru publika.md.

"Sînt doi cetăţeni ai Republicii Moldova, care au fost evacuaţi din Wuhani. Un cetăţean a fost evacuat în SUA şi se află în carantină acolo, cel de-al doilea a fost evacuat în Republica Franceză şi se aflăî sub carantină pentru următoarele două săptămîni. Care este situaţia lui, rămîne să fie monitorizat inclusiv de misiunea noastră diplomatică de la Parsi, dar atîta timp cît este în custodia autorităţilor franceze, responsabilitatea le aparţine", a declarat Ciocoi.

Întrebat ce informaţii deţin autorităţile de la Chişinău despre ceilalţi moldoveni aflaţi în China, ministrul de Externe a spus: "Nu avem de unde sa avem telepatia de a identifica telepatic cetăţenii noştri care, posibil, şi-ar fi dorit să revină acasă sau să revină din China".


Luni, în data de 3 februarie, autorităţile au anunţat că unul din cei doi moldoveni aflaţi în Wuhan a fost evacuat cu un avion în Franţa.

În total, în RPC sînt în jur de 300 cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sînt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățămînt, 115 cu domiciliul stabilit în această țară, ceilalți avînd ședere temporară. Două familii, care locuiesc în alte provincii, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei, în vederea evitării posibilei contaminări.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load