Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3730

Ultima oră! Air Moldova suspendă zborurile și vînzarea de bilete

2 mai. 16:47   Societate
6280 0

Compania "Air Moldova" anunță că începînd cu 2 mai curent va suspenda operarea zborurilor și vînzărea de bilete.

Decizia a fost luată în contextul anunțului privind asa-numita "restructurare accelerată a companiei, cu scopul salvării acesteia". În acest sens, astăzi, Air Moldova a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului.

"Astfel, pînă la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania va suspenda operarea zborurilor și vînzărilor de bilete începînd cu data de 2 mai 2023. Reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță. Odată cu acceptarea de către instanță a cererii de restructurare accelerată, compania Air Moldova va relua operarea zborurilor și comercializarea biletelor", se arată într-o notă informativă a operatorului aerian.

În comunicat se mai menționează că procedura de restructurare este soluția identificată de companie care ar permite investiții externe.

"Investitorii sunt gata să investească în Air Moldova în jur de 50 de milioane de dolari. Aceste investiții ar permite soluționarea problemelor financiare ale companiei și suplinirea flotei proprii. Investițiile în companie nu pot fi realizate fără procedura de restructurare accelerată din cauza riscului sporit a unui atac din partea creditorilor existenți", se mai arată în declarație.


Air Moldova a mai precizat că anulările zborurilor în masă din ultima perioadă sînt rezultatul constrîngerilor din partea sistemului financiar bancar din Republica Moldova.

Totodată, compania a respins acuzațiile privind afilierea acesteia cu politicianul Ilan Șor.

În declarație se mai menționează că Autoritatea Aeronautică Civilă este folosită drept pîrghie de presiune și pedeapsă pentru Air Moldova.

Compania mai acuză autoritățile de faptul că nu intervin pentru a soluționa problemele financiare cu care se confruntă operatorul.

"La ora actuală, ca răspuns la acțiunile întreprinse de companie au fost lansate doar “acuzații publice cu caracter politic” , “controale inopinate cu prescripții, monitorizări” și “blocaje financiare”. În condițiile în care compania aeriană a identificat soluții de depășire a situației, așteptăm instanța să se pronunțe", se mai arată în declarație.

5
1
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?