COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Uleiuri esențiale în cantități comerciale, depistate la trecerea frontierei

1 noi. 2021,, 13:15   Societate
2682 0

Nicio zi fără încălcări la frontieră. Angajații Serviciului Vamal informează că în ultimele 72 de ore, au fost prevenite alte opt tentative de trafic ilicit de mărfuri. Mai exact, inspectorii vamali de la Leușeni au raportat trei cazuri de transportare ilegală a bunurilor nedeclarate, printre care articole vestimentare, produse alimentare, articole de uz casnic.

„Echipele mobile ale Serviciului Vamal au contracarat, în aceste zile, alte două tentative de transportare ilegală a mărfurilor, fără acte confirmative. Ambele cazuri au fost înregistrate pe traseul R2, în apropiere localităților Anenii Noi și Ciobanovca”, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Astfel, în rezultatul controlului fizic a două mijloace de transport, ofițerii echipelor mobile au depistat produse alimentare fără acte de însoțire și un lot de jucării pentru copii, declarate eronat organului vamal.

De asemenea, alte bunuri, cum ar fi: accesorii auto, suplimente alimentare, uleiuri esențiale în cantități comerciale au fost depistate în ultimele 72 de ore și la posturile vamale Tudora și Aeroportul Internațional Chișinău.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor, iar bunurile confiscate de organele vamale sînt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărîrea Guvernului 972 din 2001.


Adițional, funcționarii vamali au identificat:

31 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

11 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

În context, pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X