COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

UE este gata să permită intrarea liberă din alte 12 țări, Moldova se află pe listă

1 iul. 08:50   Societate
2660 0

Uniunea Europeană reia intrarea liberă din alte 12 țări. În prezent, se cunoaște doar jumătate din numărul total al țărilor noi. Despre acest lucru a anunțat pe Twitter jurnaliștii Радио Свобода.

Potrivit jurnalistei Gierakina Tuhina, Kosovo, Bosnia și Herțegovina și Muntenegru sînt incluse în lista locurilor sigure de călătorie.

"Reprezentanții permanenți ai statelor-membre UE au aprobat lista actualizată a altor 12 țări. Ea va intra în vigoare pînă sfîrșitul acestei săptămîni", a spus ea.

Rikard Jozwiak a adăugat că Moldova, Armenia și Azerbaidjan sînt de asemenea incluse în listă, iar recomandările ar trebui să intre în vigoare deja mîine.

Reamintim că mai devreme a deveni cunoscut faptul că Austria relaxează restricțiile de intrare pentru turiști, dar nu și pentru cei din Ucraina.


Astăzi, Uniunea Europeană permite intrarea liberă din 12 țări, inclusiv Australia, Japonia și Statele Unite.

În același timp, vă reamintim că există deja în UE țări care au decis să deschidă într-o singură direcție intrarea liberă pentru turiștii moldoveni din Moldova. Acestea sînt România, Spania, Germania și Ungaria, precum și Albania, Muntenegru și Macedonia, care nu sînt membre ale UE.

În urma deciziei luate de UE, cetățenii Republicii Moldova speră că astfel de destinații îndrăgite precum Grecia și Italia își vor deschide hotarele și pentru turiștii moldoveni.

Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X