COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6771
Coronavirus stiri: 7593

UE a aprins "culoarea roșie" pentru cetățenii moldoveni

24 sep. 09:30   Societate
2476 0

Consiliul UE a exclus Moldova și Bosnia și Herțegovina de pe lista "verde" a țărilor ai căror cetățeni au voie să efectueze călătorii neesențiale în contextul pandemiei COVID-19.

Despre acest lucru se menționează într-o declarație emisă de Consiliul Uniunii Europene.

În ea se menționează faptul că Consiliul a actualizat lista țărilor și teritoriilor pentru care ar trebui ridicate restricțiile privind călătoriile neesențiale. În special, pe lista "verde" au fost adăugate Chile, Kuweit și Rwanda, dar au fost excluse din aceasta Bosnia și Herțegovina și Moldova.

Astfel, se recomandă temporar restricționarea călătoriilor neesențiale din aceste țări către țările Uniunii Europene.

Se menționează, de asemenea, că decizia luată nu afectează posibilitatea statelor membre de a ridica restricția temporară la excursiile neesențiale în UE pentru turiștii vaccinați complet, și țările UE pot, la discreția lor, permite intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor care nu se află pe lista verde a țărilor dacă dețin un certificat care să confirme vaccinarea cu unul dintre vaccinuri certificate pentru utilizare în UE.


Lista verde a UE este actualizată în medie de două ori pe lună. În prezent, din ea fac parte 13 state: Australia, Canada, Chile, Iordania, Kuweit, Noua Zeelandă, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud, Ucraina, Uruguay.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽