Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Ucraina gata să ajute R.Moldova în cazul în care rămîne fără electricitate

27 sep. 13:19   Societate
1987 0

Ucraina este gata să ajute R. Moldova dacă țara noastră rămîne fără electricitate de la Cuciurgan. Despre asta a menționat consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la Pro TV.

Consilierul a fost întrebat dacă Ucraina va putea să ajute R. Moldova în caz că rămînem fără electricitate de la Cuciurgan. „La prețul curent, nu la cel de piață”, a reiterat prezentatoarea, transmite nordnews.md.

„Cabinetul de miniștri al Ucrainei va fi cel care, cu siguranță, va lua o decizie, dar, evident, în pofida condițiilor extrem de dificile provocate de război, sîntem în mod cert dispuși să ne ajutăm vecinii. Acest lucru este indiscutabil. Pentru noi este o chestiune de principiu. Este o chestiune ce ține de atitudinea noastră umană, absolut binevoitoare față de partenerii și față de vecinii noștri”, a declarat Mihail Podoleak.

În august curent, vicepremierul pentru Infrastructură, Andrei Spînu, preciza că Acordul cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) prevede cumpărarea a 67% din necesitățile malului drept la un preț de 59,9 USD/MWh.

Un alt contract al Moldovei pentru 30% din achiziții a fost semnat cu compania ucraineană „Energoatom”, la un preț de 77 USD/MWh. Alte 3% din achiziție a fost încheiat un contract cu „Ukrhydroenergo” la prețul de 100 USD/MWh.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав