Ucraina este dispusă să ajute Moldova în identificarea provenienței rachetei căzută în apropiere de Naslavcea

31 oct. 2022,, 21:45   Societate
2670 0

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, a avut o convorbire telefonică în această seară, cu omologul său ucrainean, Denys Monastyrsky, în legătură cu incidentul produs azi dimineață, la nordul localității Naslavcea, cînd părți dintr-o rachetă doborîtă de sistemul anti-aerian ucrainean au căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Prin urmare, Ucraina este dispusă să ajute Republica Moldova în identificarea provenienței rachetei distruse de antiaeriana ucraineană și în diverse proceduri tehnice.

Potrivit unui comunicat al MAI, cei doi oficiali s-au informat reciproc despre situația produsă, despre îngrijorările locuitorilor din zonă, precum și despre măsurile luate de autoritățile moldovenești și ucrainene la frontiera de stat și în zona producerii incidentului, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Revenco l-a informat pe omologul său că țara noastră tratează cu seriozitate incidentul, pentru că astfel de evenimente pun în pericol viețile cetățenilor din ambele state. Cei doi oficiali au reconfirmat sprijinul reciproc și dialogul permanent.

Reamintim că în această dimineață, resturile unei rachete, care a fost doborîtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au anunțat că astăzi a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий