Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Turnul Vînturilor, peștera lui Caramaliuc și defileul vrăjitoarei! Un nou ”Traseu pentru Weekend”

27 iun. 2021,, 05:12   Societate
7405 0

A fost lansat al patrulea episod al proiectului "Traseu pentru Weekend", în cadrul căruia sînt prezentate locuri interesante de vizitat la sfîrșit de săptămînă.

Proiectul a fost lansat de directorul companiei ArtMarket, Andrei Elistratov, în colaborare cu Feodor Evstigneev și SidDrone Movies & more, cu sprijinul DAAC Hermes și Land Rover în Moldova.

Scopul proiectului "Traseu pentru Weekend" este de a aduna cît mai multe locuri interesante din Moldova care pot fi vizitate în weekend, de a crea opțiuni pentru acele trasee pe care cetățenii vor dori să le exploreze personal.

Pentru noul episod al proiectului nostru, am ales teritoriul de dincolo de Nistru, căci și acolo există multe locuri neobișnuite.

În special, în cadrul celei de-a patra ediții a proiectului, spectatorii vor putea vedea satul Stroeni, care se află într-un defileu foarte pitoresc lîngă rîul Nistru. Aici există o mulțime de atracții și toate au apărut aici datorită comandantului Wittgenstein, căruia aparținea pămîntul satului și a întregii regiuni.


Participanții la proiect vor prezenta o serie de obiecte interesante unde există posibilitatea de a petrece mai multe ore. În special, este vorba despre Turnul Vînturilor unde există o biserică din lemn, terase cu vii pitorești, care de a semenea aparținea lui Wittgenstein, pe ele – un foișor vechi construit în anul 1908, un iaz, un izvor și complexul Moara veche.

În continuare, eroii emisiunii vor vizita satul Rașcov, foarte interesant și unic în felul său. Aceasta este o zonă interesantă și pitorească cu o mulțime de dealuri și stînci. Aici puteți vedea unul dintre monumentele unice ale istoriei antice - biserica Pocrov, care a fost construită în 1740, drept o biserică greco-catolică, dar apoi a devenit ortodoxă. În anii 1930 ea a fost distrusă. Biserica unică este amenințată cu dispariția și se planifică implementarea unui proiect de restaurare a acesteia.

Satul Rașcov se află și una dintre cele mai vechi biserici catolice funcționale din Moldova, care a fost construită în 1742.

În satul Valea-Adîncă, călătorii vor vedea "Peștera lui Carmaliuc", numită în popor și "Chilia lui Carmaliuc". Interesant e și Defileul Diavolului - un loc uimitor, ascuns de ochii turiștilor. Anume acest loc Henryk Sienkiewicz l-a descris în cartea sa "Prin foc și sabie". Acolo, potrivit legendei, într-o moară de apă trăia cea mai puternică vrăjitoare.

Și pe unul dintre vîrfurile munților din satul Valea-Adîncă se află Piatra sub formă de cap. Cînd bate vîntul puternic, ea poate scoate sunete și vibrații neobișnuite.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?