COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Tulpina indiană a coronavirusului ar putea ajunge în curînd în Moldova

6 mai. 16:15   Societate
1888 0

Tulpina indian cu "dublă mutație" a coronavirusului ar putea ajunge în Moldova în viitorul apropiat.

Această opinie a fost exprimată de expertul medical Alla Tocarciuc.

Potrivit ei, în acest moment, pandemia din țara noastră este diferită de pandemia din India în ceea ce privește cazurile noi și ar fi ideal să facem un efort colectiv bun pentru a o menține în acest mod.

"Cu toate acestea, există deja unele primele semne care ne spun insistent să rămînem vigilenți. În prezent, în țară au loc sărbătorile pascale, în timpul cărora oamenii se adună în multe grupuri. Ne aflăm în pragul campaniei electorale care va desfășura în următoarele 2 luni și va presupune multe întîlniri electorale. Este posibil ca tulpina indiană a coronavirusului să ajungă în Moldova în viitorul apropiat", a subliniat Alla Tocarciuc.

Ea a menționat că, în același timp, deja avem în Moldova mai multe tulpini mutante care circulă concomitent. Și nivelul de vaccinare este foarte scăzută în Republica Moldova. Există mulți oameni care nu poartă măști și nu respectă distanța socială.


"Astfel am bifat deja 5 din cele 6 motive principale menționate pentru India ca existente aici. Cum aceste determinante vor afecta următorul val al pandemiei din țara noastră depinde de noi, de oameni. Telecomanda se află în mîinile noastre. Dacă apăsăm incorect butoanele, s-ar putea să ne confruntăm cu un tsunami. Și aceasta, desigur, nu va fi o experiență plăcută", a subliniat expertul medical.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽