Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu reprezentanții corpului diplomatic

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu reprezentanții corpului diplomatic

Rezultatele Consiliului de Asociere RM-UE și prioritățile de cooperare pe dimensiunea externă au fost prezentate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, și ai altor parteneri de dezvoltare acreditați la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Șeful diplomației moldovenești a făcut o amplă prezentare a preocupărilor Guvernului de la Chișinău privind procesul de integrare europeană prin prisma angajamentelor asumate în conformitate cu Acordul de Asociere, acordînd o atenție specială reformării justiției, luptei cu corupția, reformei administrației publice centrale și locale, etc.

Referindu-se la dialogul bilateral cu UE, ministrul Ulianovschi a menționat că ”în conformitate cu prioritățile noastre din cadrul Parteneriatului Estic, Republica Moldova a prezentat un document de reflecție care vizează consolidarea cooperării noastre bilaterale cu Uniunea Europeană și platforma Parteneriatului EaP. Aceste propuneri vor fi examinate de UE și luate în considerare în consolidarea cooperării noastre viitoare”. Șeful diplomației moldovenești a subliniat că R. Moldova este hotărîtă să-și continue drumul european și că, pe acest parcurs, contează mult pe sprijinul țărilor europene prietene.

Ministrul Afacerilor Externe a informat șefii misiunilor despre prioritățile țării noastre în procesul de colaborare bilaterală și regională, atît cu fiecare stat în parte, cît și în cadrul diferitelor organizații internaționale. În context, Tudor Ulianovschi a informat diplomații despre reuniunea șefilor de guvern a statelor membre GUAM, care va avea loc la Chișinău la 21 iunie, în cadrul președinției Republicii Moldova în această organizație. ”Evenimentul va fi organizat alături de un forum de afaceri, care, în esență, corespunde priorităților anunțate de Republica Moldova pentru președinția noastră - dezvoltarea și creșterea oportunităților comerciale și a conexiunilor de comunicare între țările noastre”, a accentuat șeful diplomației moldovenești.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load