X 

Trombițchi: Oamenii ar trebui să fie mai armonioși

2 iul. 17:00   Societate
2763 0

Influența mediului asupra formării individualității noastre depinde de cît de aproape este persoana însuși de natură.

Această opinie a fost exprimată, în special, de directorul executiv al Asociației Internaționale a Păzitorilor rîului Nistru Eco-TIRAS, doctor în biologie Ilya Trombițchi, vorbind la emisiunea Fără cravate, găzduit de Alexandr Stahurschi la N4, transmite Noi.md.

"Poți să crești dintr-un copil o persoană tehnologică și să te sperii cînd intri în mediul natural, de exemplu, în pădure. Pentru tine, totul va fi străin. Dar dacă părinții tăi au avut grijă să te scoată uneori în natură din gadgetul tău și să-ți explice ce este frumos și cum să te apropie de natură, atunci vei crește pentru a fi o persoană mai naturală și totul este aproape pentru tine. Iată ce încercăm să facem în școlile noastre de vară. Adică să arătăm frumusețea mediului, și nu doar frumusețea consumului”, a spus ecologistul.

El a menționat că în școlile de vară de pe Nistru, ecologistii încearcă să distragă atenția copiilor de la gadgeturi și să le arate ce este natura și că există și o valoare acolo, care în multe privințe depășește valoarea comunicării electronice.

„Oamenii ar trebui să fie mai armonioși”, a subliniat Ilya Trombițchi.

4
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?