X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Tribunalul a dispus prelungirea termenului de arest provizoriu pentru Carina Ţurcan, acuzată de spionaj

9 noi. 2018,, 15:18   Societate
2581 1

Tribunalul Lefortovo din Moscova a dispus prelungirea cu încă trei luni a termenului de arest provizoriu pentru fostul membru al Consiliului de Administrare al companiei „Inter RAO”, Carina Ţurcan, acuzată de spionaj.

"A prelungi cu trei luni măsura preventivă sub formă de arest pînă la 14 februarie, 2019, pentru acuzata Ţurcan", a dat citire încheierii adoptate judecătorul. Şedinţa instanţei a avut loc în regim închis din cauza prezenţei în dosar a unor materiale cu menţiunea „secret”, jurnaliştii fiind admişi în sala de şedinţe doar pentru a lua cunoştinţă de dispozitivul Încheierii.

În cadrul şedinţei, avocaţii acuzatei au solicitat aplicarea unei măsuri preventive mai uşoare, care ar exclude aflarea în instituţia penitenciară.

Potrivit versiunii anchetatorilor, pe 16 august 2004, Turcan a devenit agent care efectua cooperarea confidențială cu serviciul secret al Moldovei. La sfîrșitul lunii aprilie 2015, la Moscova, a primit o versiune electronică a "proiectului de document al Ministerului Energeticii privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor energetice ruse pe canalul de cooperare internațională", iar pe 29 septembrie 2015 a transmis acest document serviciului secret al Moldovei. Ea este acuzată în conformitate cu prevederile articolului 276 din Codul Penal al FR („Spionaj“), acuzata nu-şi recunoaşte vina şi susţine că niciodată nu a cunoscut persoane care ar reprezenta serviciile speciale străine, nu au văzut documentul de transmiterea căruia este acuzată.

Potrivit unor surse diplomatice, Ţurcan a renunțat anterior la cetățenia moldovenească, intrînd în posesia pașaportului românesc. Tot ea declarase personal că are cetățenie rusă. Potrivit informaţiei de pe pagina „Inter RAO”, începînd cu anul 2012, Ţurcan a deţinut funcţia de şefă a blocului tranzacţii SAP „Inter RAO”, fiind deţinătoarea unei cote de 0,0354% din capitalul social.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий