Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Trei tineri din Grigoriopol, reținuți pentru șantaj

18 mar. 18:15   Societate
1710

Trei membri ai unui grup infracțional din Grigoriopol, învinuiți de fabricarea actelor romînești false, precum și de șantajarea unei femei cu imagini intime au fost reținuți.

Fapta de șantaj a început în martie 2020, atunci cînd cei trei bărbați, cu vîrsta între 23 și 30 de ani, ar fi amenințat o femeie emigrată în Germania cu trimiterea către rudele ei a imaginilor intime cu ea, în urma relației cu unul din ei. În schimbul abținerii de la publicarea lor, aceștia au estorcat de la ea bani, în diferite tranșe, în sumă de circa 55.000 euro – peste un milion de lei.

Totodată, oamenii legii au descoperit că învinuiții au elaborat o schemă de falsificare, fabricare, punere în circulaţie şi comercializare a actelor de identitate romînești false.

Reținerea acestora a avut loc miercuri, cu sprijinul angajaților „Fulger,” iar în după-amiaza zilei de joi, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a satisfăcut parțial solicitarea procurorilor PCCOCS și a aplicat arestul preventiv pentru un termen de 30 de zile în privința a doi bărbați, iar în privința altuia a dispus obligarea de a se prezenta.

Investigațiile continuă, în vederea elucidării tuturor aspectelor faptelor și a tuturor complicilor – timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав