Trei spitale de copii, dotate cu noi echipamente de diagnostic donat de Germania

24 aug. 18:45   Societate
1969 0

Spitalului Clinic Municipal de Copii Nr. 1, a avut loc ceremonia de recepționare a unui lot de echipamente medicale de diagnostic și tratament oferit de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), pentru 3 spitale municipale de copii.

Evenimentul marchează finalizarea etapei de acordare a unui pachet complex de sprijin oferit de guvernul federal german pentru sistemul de sănătate al Municipiului Chişinău.

Astfel, cele trei instituții medicale de profil (SCM de Copii Nr. 1, SCM de Copii „Valentin Ignatenco” și SCM Boli Contagioase de Copii) au beneficiat de un pachet de sprijin ce include echipamente și utilaje medicale noi, de ultimă generație, pentru a asigura diagnostic corect și tratamente medicale eficiente.

Totodată, în cadrul evenimentului de la Spitalul de Copii Nr. 1, au fost prezentate dotările recente realizate în instituția medicală: aparat modern de radiologie, monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale, paturi pediatrice, analizoare de laborator, echipamente de dezinfectare și altele articole medicale esențiale etc.

Întregul pachet de sprijin pentru Municipiul Chișinău a constituit circa 700 mii EURO. Anual de serviciile celor 3 spitale municipale beneficiază peste 23.000 de copii, dintre care și 1100 copii refugiați ucraineni.


E de menționat că, achiziționarea noilor echipamente medicale constituie o parte componentă din sprijinul german oferit comunităților moldovenești, pentru gestionarea situației legate de refugiații ucraineni, în valoare totală de 4 mil. EURO.

Aceste activități au avut loc cu susținerea proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?