Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Trei persoane au suferit intoxicație cu monoxid de carbon

26 dec. 2023,, 10:34   Societate
2271 0

Trei persoane au primit intoxicație cu monoxid de carbon în urma exploatării sobei din locuință. Cazul a fost înregistrat în raionul Cimișlia, localitatea Valea Perjei.

Apelul de la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 08:18. Potrivit informațiilor recepționate, o femeie în vîrstă de 65 de ani și două minore de 7 și de 11 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intoxicației, notează Noi.md.

Acestea au fost preluate la spitalul raional în stare stabilă pentru îngrijiri necesare. Salvatorii au constatat că în locuință nu s-a produs incendiu, dar încăperea era învăluită de fumul emanat de la o sobă defectă. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Astfel, pompierii atenționează repetat cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în perioada sezonului rece în timpul utilizării sobelor și altor instalații de încălzit.

Sobele trebuie să fie verificate înainte de utilizare. Oamenii sînt rugați să stingă focul în sobă pe timp de noapte, dar și să aerisească periodic încăperile.


Totodată, specialiștii IGSU avertizează populația că aprinderea focului cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina este strict interzisă, iar pentru evitarea producerii incendiilor, lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma sobelor și instalațiilor de încălzit trebuie să fie îndepărtate.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?