COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Trei moldoveni, prinși cu mîța în sac la vamă

11 oct. 14:45   Societate
1116 0

Trei conaționali documentați pentru neveridicitatea informațiilor din certificatul de vaccinare și testele Covid-19. Conform cercetărilor preliminare, unul din bărbați s-ar fi vaccinat în dimineața cînd îi fusese deja autorizată ieșirea de pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost înregistrat la sfîrșitul săptămînii trecute, în punctul de trecere Leușeni, transmite Noi.md.

În zorii zilei de 10 octombrie curent, pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un tînăr de 28 ani, domiciliat în raionul Căuşeni. Pentru a fi scutit de autoizolare bărbatul a prezentat dovada imunizării cu vaccinul Johnson & Johnson, care ar fi fost eliberată de o instituţie medicală din municipiul Chișinău. În cadrul verificărilor suplimentare polițiștii de frontieră au constatat că în dimineața zilei vaccinării tînărul a ieșit din țară prin puntul de trecere Leușeni.

La audieri, conaționalul a declarat că certificatul este autentic și posibil s-ar fi produs o eroare ce ține de data emiterii documentului.

Alte două teste Covid-19 cu semne vizibile de falsificare au fost identificate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Costești și Palanca. Asupra ambelor acte au fost depistate lipsa elementelor de protecție și neconcordanța detaliilor.


Ca urmare, au fost inițiate cercetări pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă se vor găsi vinovați, bărbații riscă fiecare cîte o amendă penală conform art. 361 al. (1) al Codului Penal al Republicii Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X