Preşedintele stiri: 3022

Trei moldoveni, blocați de 3 luni la graniță cu Irak

1 oct. 14:45   Societate
1451 0

Trei șoferi moldoveni sînt de cîteva luni blocați în punctul vamal Ibrahim-Halil dintre Turcia și Irak, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Șoferii de camioane transportau cisterne cu alcool în capitala Kurdistanului, Erbil. Au fost ținuți la graniță timp de trei luni și jumătate, fără să aibă voie să intre în țară sau să se întoarcă înapoi.

Leonid Doicov, unul din cetățenii moldoveni blocați și singurul care și-a dat acordul să facă dezvăluiri pentru sursa citată, explicînd că ceilalți doi camarazi și-au pierdut speranța, a povestit că a fost încheiat un contract de compania în care activează pentru livrarea a trei cisterne de spirt din Republica Moldova în Irak.

Doar că deja de trei luni și jumătate, aceștia trăiesc în cabinele autocamioanelor. „Vara din cauza temperaturilor de +50 grade Celsius, mai mult de o oră era imposibil de dormit. Albiturile erau umede, iar în cabină era înădușeală. Așa-zisul duș îl facem afară. Ne stropim cu apă din canistre și ne spălăm hainele în căldări”.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X