X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1746

Trei minori au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon

7 dec. 2022,, 12:33   Societate
1340 0

Trei minori au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon, în noaptea zilei de 7 decembrie 2022. Cazul a fost înregistrat într-o locuință din satul Valea Perjei, raionul Taraclia.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:34.

La fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a stabilit că trei băieți, în vîrstă de 3, 6 și 10 ani, s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobă. Copiii au primit îngrijirile de rigoare, iar ulterior echipajul medical a transportat pacienții la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. La moment starea de sănătate a acestora este de gravitate medie, fiind sub supraveghere medicală.

O versiune prealabilă lansată de specialiști ar fi intoxicația persoanelor cu gazul emanat de la soba din locuință. Incendiu în încăpere nu s-a produs. Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă în mod repetat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. În cazul în care acestea au fisuri să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol. Mai mult, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, oamenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.


Întru evitarea situațiilor de risc, printr-un spot social lansat anterior, IGSU reamintește despre regulile de prevenire a situațiilor excepționale în urma utilizării surselor de încălzire.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий