X 

Trei locuitori din r-nul Ștefan-Vodă, prinși cum pescuiesc ilegal

17 mai. 2019,, 14:30   Societate
2374 0

Angajații Direcției regionale EST documentează trei locuitori ai sat. Olănești, r-nul Ștefan-Vodă, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal în perioada de interdicție, informează Noi.md.

În dimineața zilei de astăzi, 17 mai, aproximativ la ora 03.00, în timpul efectuării misiunilor de verificare a zonei din responsabilitatea Sectorului Poliției de Frontieră „Olănești”, polițiștii de frontieră au observat pe malul rîului Nistru trei bărbați în timp ce pescuiau. La cererea poliţiştilor de frontieră de a prezenta actele ce le-ar fi permis practicarea pescuitului, aceştia au declarat că nu deţin niciun fel de autorizaţie, mai mult decît atît, pescuiau pe timp de noapte cu ajutorul unui cerc și mai multor plase. Pînă la descoperirea acestora, bărbații au reuşit să prindă 15 kg de peşte de diferite specii.

Amintim că începînd cu 15 aprilie 2019 în R. Moldova este interzis pescuitul sportiv, amator şi de agrement pentru toate speciile de hidrobionţi în obiectivele acvatice piscicole naturale. În fluviul Nistru, în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari pînă la satul Palanca (km 28) şi în braţul Turunciuc, măsura respectivă este impusă pe durata a 62 de zile consecutiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?