Trei centre multifuncționale vor oferi servicii de documentare și înmatriculare a vehiculelor

12 iun. 14:46   Societate
3135 0

Agenția Servicii Publice anunță că, începînd cu luna iunie 2023, în cadrul centrelor multifuncționale Șoldănești, Telenești, Taraclia vor fi oferite inclusiv serviciile de documentare a conducătorilor auto și înmatriculare a vehiculelor, notează Noi.md

Astfel, începînd cu 12 iunie CM Telenești (str. 31 August 1989, 18), începînd cu 15 iunie CM Șoldănești (str. 31 August 1989, 7) și începînd cu 19 iunie CM Taraclia (str. Ștefan cel Mare, 32) vor presta serviciile destinate conducătorilor auto.

Centrele multifuncționale din aceste raioane vor activa conform principiului „Ghișeului unic”, oferind o gamă largă de servicii publice: eliberarea actelor de identitate și de stare civilă, eliberarea actelor permisive persoanelor juridice, serviciile cadastrale, eliberarea permiselor de conducere naționale/internaționale, certificatelor de înmatriculare; informației/adeverințelor din Registrele de stat, gestionate de ASP, etc.

Anterior serviciile menționate erau prestate în cadrul birourilor de înmatriculare a transportului și documentare a conducătorilor auto, aflate la alte adrese, cu competenţe limitate, iar cetăţenii erau puşi în situaţia deplasării la diferite subdiviziuni structurale, inclusiv amplasate în diferite localităţi pentru acoperirea întregii game de servicii.

În acelaşi context, anunțăm că urmare a migrării serviciilor prestate de către Biroul de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din Rezina în Centrul multifuncţional Şoldăneşti, acesta îşi sistează activitatea începînd cu data 15 iunie, iar solicitaţii vor fi deserviţi în cadrul Centrului multifuncţional enunţat.


Totodată, menționăm că solicitanții serviciilor de înmatriculare transportului și documentare a conducătorilor auto își pot depune cererile la orice subdiviziune de competență de pe teritoriul republicii, după comoditatea teritorială a solicitantului (cu excepția examinării pentru obținerea dreptului de conducere a vehiculelor).

Informația detaliată privind adresa subdiviziunilor, documentele necesare, programul de muncă al centrelor o puteți găsi aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?