În postul Paştelui, călugăriţele şi-au făcut timp pentru a-i învăţa pe francezi cum se pregătesc plăcintele moldovenești.
După ce au frămîntat aluatul, ghidaţi de călugăriţe, cei trei francezi au întins foile de plăcintă şi au adăugat umplutura.
"Vor să amestece. Pofitm, poftim. Un rînd de vișină și unul cu bostan. Au pus și peste vișină ulei."
Bucătarii au rămas încîntați de experinţă gastronomică trăită la mănăstire.
"A fost o experiență unică, fantastică. Am învățat rețete noi și am descoperit produse noi într-un loc absolut magnific", a spus bucătarul francez, Franck Audu.
"Am fost bine primiți la mănăstire. Călugărițele ne-au arătat beciurile în care păstrează toate produsele pe care le folosesc pe parcursul anului și asta a fost foarte interesant pentru noi", a spus bucătarul francez, Jean Xidarakis.
Și pe măicuțe le-a bucurat vizita francezilor.
"Tradiția mănăstirii de prin secolul 19 vorbește despre faptul că de obicei monarhii, cînd veneau cineva în vizită și poate nu erau foarte pregătiți, dar fiecare vizitator primea o feliuță de pîine și un pic de vin", a spus stareţa, Benedicta Mura.
Bucătarii Jean Pierre Xidarakis, Julien Cruege, Franck Audu au venit în Moldova pentru trei zile. Vizita lor are loc în cadrul campaniei internaţionale “Gout de France”, organizată cu scopul de a renaște tradițiie gastronomice păstrate cu strictețe de mănăstiri pe parcursul secolelor.
Adăuga comentariu