Trei acte falsificate și un autoturism căutat pe INTERPOL, descoperite la vamă

15 mar. 12:45   Societate
1615 0

Patru tineri sînt documentați de polițiști de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, pentru deținerea actelor falsificate și conducerea unui mijloc de transport, dat în urmărire internațională. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Într-un caz sînt cercetați trei pasageri ai unei curse ocazionale „Moldova - Germania”, care au fost identificați ca cetățeni moldoveni, cu vîrste cuprinse între 22 și 29 de ani. Ca urmare a controlului de nivelul II, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au descoperit trei cărți de identitate, pretinse a fi eliberate de autoritățile romîne. În cadrul verificărilor speciale, au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentelor, primele cercetări au confirmat că sînt falsificate. La audieri, conaționalii au recunoscut că documentele sînt obținute prin intermediari, contra unor sume de 50 EUR și respectiv 100 EUR.

În al doilea caz este vizat un bărbat de 23 de ani, deținător al dublei cetățenii (RM/ROU). Tînărul s-a prezentat pentru formalitățile specifice de control al frontierei, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania. La verificarea automobilului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au constatat că acesta este căutat de către autoritățile germane. În declarații, persoana a menționat că nu știa despre cele depistate, fiind sigur că mașina sa are toate actele în regulă. Pînă la încheierea cercetărilor, autoturismul a fost îndisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий