COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trebuie Moldova să-și închidă granițele pentru cetățenii străini? Ce cred oamenii (VIDEO)

Epidemia de coronavirus a pus pe jar autoritățile multor state ale lumii, determînînd închiderea frontierelor și adoptarea unor măsuri stricte.

R.Moldova deja figurează în lista neagă a mai multor state europene, astfel încît intrarea sau chiar tranzitarea teritoriului acestor țări este interzisă pentru cetățenii noștri. I-am întrebat pe trecători dacă văd, la rîndul lor, un pericol în turiștii străini care ne vizitează țara în această perioadă și dacă consideră că trebuie impuse și la noi restricții similare.

Majoritatea intevievaților spun că pericolul cauzat de epidemia Covid-19 rămîne încă la un nivel înalt, iar măsurile de interzicere a accesului străinilor pe teritoriul unei sau alte țări sînt justificate. Oricît de deranjante ar fi aceste măsuri, trebuie să ne conformăm, se arată convinși oamenii, cu condiția că acestea sînt temporare.

„Cred că trebuie și noi să analizăm situația și să interzicem o perioadă accesul altor cetățeni pînă cînd situația se va ameliora la nivel global. Dacă este această necesitate, de ce nu?”, a spus o trecătoare.

„Consider că au procedat corect acele state care au interzis accesul, au analizat situația, au văzut că lucrurile nu stau atît de bine la noi. Sigur că și în cazul nostru putem face același lucru”, a spus un alt cetățean.


„La noi cum moldovenii iubesc să meargă să cheme oameni în vizită, să stea la frigărui, e foarte ușor ca cei care ne vizitează țara să răspăndească la nivel de comunitate acest virus”, a povestit un intervievat.

Cum și-au argumentat alți respondenți opinia vedeți în materialul video.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load