X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tratamentul la domiciliu nu a funcționat: Cîți pacienți cu Covid-19 au ajuns la spital

24 iul. 2020,, 16:00   Societate
2617 0

Din data de 10 aprilie pînă acum, starea a 810 persoane care se tratau la domiciliu, avînd forme ușoare de COVID-19, s-a înrăutățit și pacienții au avut nevoie de spitalizare.

Informația a fost comunicată de Marina Golovaci, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă privind situația epidemiologică în țară. Pînă acum, în tratament la domiciliu au fost incluși peste 8.400 de persoane, 2.200 de cazuri fiind încă active, transmite știri.md cu referire la IPN.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a precizat că pînă acum în Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus în total peste 22 de mii de persoane. Circa șase mii sînt cazuri active. 721 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au decedat. Alți 400 sînt în stare gravă.

La un milion de populație Moldova înregistrează o incidență de 6.363 de cazuri, rata de incidență fiind în creștere. Rata mortalității este de 207 decese la un milion de populație. Rata de fatalitate rămîne constantă pe parcursul ultimelor trei săptămîni: 3,3%.

În ultimele trei săptămîni, se înregistrează o situație relativ mare a numărului de cazuri, dar pe un trend de stabilizare. Săptămînal sînt în jur de 1.550 de cazuri. Vîrsta media a infectaților este de 47 de ani. Femeile sînt cele mai afectate. Perioada medie de incubație este de 5 zile. Ponderea generală a cazurilor de import nu depășește 1%. Peste o mie de copii au fost și sînt afectați de virus, inclusiv copii mici, care au preluat virusul de la mamă.


Vîrsta medie a decedaților este ceva mai mare de 66 de ani, majoritatea avînd cel puțin o comorbiditate. Pe parcursul ultimelor săptămîni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri printre lucrătorii medicali.

Întrebată cum sînt gestionate deșeurile medicale, inclusiv măștile sau mănușile folosite, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a remarcat că sînt două proiecte de asistență tehnică pe filiera asistenței medicale, în unul dintre care se regăsește obiectivul dezvoltării unei platforme pentru procesarea deșeurilor medicale. Ministra a îndemnat cetățenii să aibă grijă cum utilizează măștile și mănușile și unde le aruncă.

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că pe site-ul Ministerului sînt plasate dispozițiile de distribuire a loturilor de ajutoare medicale care sînt recepționate de către Republica Moldova. Distribuirea se bazează pe evaluarea necesităților. Există o platformă unde sînt date cu privire la achizițiile publice: tender.health.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?